Pavlína Louženská: Remarketing může být variabilní a zábavný

Autor:
Čtěte více o: ,

S remarketingem máme všichi vlastní zkušenost – minimálně jako uživatelé internetu. Je ho ale možné vůbec dělat zajímavě? A jak je to se vztahem remarketingu a značky? Na to jsme se zeptali Pavlíny Louženské z naší oblíbené značky Zoot.

Začneme trochu zeširoka. Zoot sledujeme od jeho počátků a dnes je pro nás jedním z pozitivních příkladů toho, jak pracovat se značkou. Jak vůbec budujete značku Zoot a jaké jsou vaše hlavní komunikační nástroje?

Vedle klasických kanálů jako výkonnostní marketing, sociální sítě, print nebo nyní opět i televizní reklama, pro nás hraje velkou roli i vlastní časopis, který jsme spustili před dvěma měsíci. Neopominutelným a pro ZOOT typickým kanálem jsou Výdejny radosti: offline obchody, které nám umožňují být se zákazníkem v kontaktu napřímo.

Chceme našim čtenářům představit remarketing, jako jeden z trendů současné online reklamy, o kterém se hodně mluví. Jak si ho vy sami definujete?

Remarketing pro nás představuje jeden z hlavních výkonnostních kanálu, který umožňuje klientům dynamicky zobrazovat produkty, o které projevili zájem. Kromě toho využíváme i několik algoritmů na pozadí dynamických banneru, které nám dávají možnost personalizovat nabídku pro každého uživatele a zobrazovat tak produkty, které odpovídají jejich chování na webu.

Je z vašeho pohledu remarketing součástí širšího širšího trendu marketingové automatizace?

Rozhodně. Budoucnost vidíme v platformách, které dokáží obsloužit všechny kanály a vzájemně si mezi sebou pomáhat. Banner, který přijde po otevřeném newsletteru, nebo naopak YouTube video po interakci s FacebookAds.

Jak remarketing v Zootu používáte? Je možné metodu používat jinak než jako řekněme “nedokončený košík”? 
 

Remarketing využíváme na několika platformách. Každá z nich je postavena na odlišných scénářích, podle kterých se zobrazuje bannerová komunikace. Tyto jsou sestaveny podle toho, v jakém kroku jednotlivý kanál oslovuje uživatele v jejich nákupním cyklu.

Možná si díky remarketingu jako uživatelé sami začínáme uvědomovat, že jsme na reklamu zvyklí jako na něco, co zvyšuje zábavnost surfování jako takového a když nám někdo snižuje její rozmanitost, zlobíme se. Co myslíte? 

Data, která z kampaní máme, ukazují, že remarketing je naopak forma online reklamy, která je přijímaná vstřícně a navíc výborně konvertuje. Remarketing nemusí být pouze o opakovaném zobrazení jednoho páru bot, ale například celé kolekce, která je v daném stylu. Remarketing může být variabilní a zábavný.

Na závěr otázka, kterou klademe vždy: Jaké vidíte trendy v online marketingu a brandingu? Co nás čeká a nemine?

V e-commerce je pro nás zásadní personalizace. Individualizovaný zážitek na všech frontách, platformách a kanálech. Jedinečné nabídky, ceny i personalizované kampaně. Omnichannel kampaně, které si vzájemně nahrávají, veliká data, která nám umožňují vytvářet nabídky šité na míru.


Autor:
Čtěte více o: ,